Het Impressionisme in Context

150 jaar impressionisme

In april 2024 is het 150 jaar geleden dat het schilderij Impression soleil levant van Claude Monet aanleiding was om een groep anonieme kunstenaars als impressionisten weg te zetten. Niemand zal destijds vermoed hebben dat het impressionisme een begrip is geworden dat niet meer weg te denken is uit de kunstwereld. Reden om in de aanloop naar april 2024 (het startsein van veel internationale tentoonstellingen) het Impressionisme in Context te plaatsen.

De focus zal liggen op het Frans impressionisme en de acht tentoonstellingen die van 1874 tot 1886 hebben plaatsgevonden in Parijs. Zowel mannelijke als vrouwelijke kunstenaars komen aan bod en uiteraard kijken we ook naar de invloed van deze Franse kunstenaars op andere landen. 

Wil je op de hoogte gebracht worden van deze Salonreeks? Vul dan vrijblijvend onderstaand formulier in! 

Houd mij op de hoogte van de KHSALON seizoen 2023-2024: Het Impressionisme in Context

De Salonlezingen vinden ONLINE plaats op vrijdagochtend in de periode oktober 2023 t/m maart 2024. 

De zes Salonlezingen Het Impressionisme in Context vinden online plaats op vrijdagochtend (start 11.00 uur) data volgen!

Salon 1: De aanloop naar een nieuwe stijl
Salon 2: De geboorte van het impressionisme in 1874
Salon 3: De tentoonstellingsjaren 1874-1886
Salon 4: De invloed van de kunsthandel
Salon 5: Uiteenlopende bestemmingen
Salon 6: De impressionistische erfenis

De Salonlezingen starten om 11.00 uur, duren ca. 2,5 uur per keer (zonder pauze) en vinden plaats online via ons webinarsysteem. Je krijgt een dag voor de Salonlezing een persoonlijke link om live aanwezig te zijn. Na afloop komt de opname, voorzien van aanvullingen, in de online leeromgeving. Deelname aan Het Impressionisme in Context is persoonlijk, onze systemen staan hierop afgesteld. De Salonlezingen zijn niet los te volgen. Voor losse lezingen kun je terecht bij de Kunst van de Maand lezingen KLIK HIER.

Bonus: kosteloos lidmaatschap van The Story of Art Community! KLIK HIER om te lezen wat dit inhoudt.

Deelname aan Het Impressionisme in Context bedraagt € 222,00 per persoon. Na aanmelding & betaling krijg je automatisch toegang tot de online leeromgeving. Na afloop van de Salonlezingen heb je tot 1 september 2024 toegang tot de opnames & aanvullingen in de online leeromgeving.

Op al onze activiteiten, zowel betaald als gratis, zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing (zie de link onderaan deze pagina). Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar teamkarinhaanappel@gmail.com en je krijgt zo snel mogelijk antwoord. 

© Kunstgeschiedenis Academie | Kunsthistorica Karin Haanappel | All Rights Reserved

Op alle diensten & producten zijn onze algemene voorwaarden & privacy verklaring van toepassing