Art Nouveau in Context

vernieuwing & beweging 

Rond 1900 is het alom in Europa duidelijk dat een nieuwe generatie kunstenaars de buik vol heeft van de vele historiserende stijlen en academische kunst. De Wereldtentoonstelling in Parijs toont een waar spektakel van deze Nieuwe Kunst die onder verschillende namen bekend wordt: Art Nouveau, Jugendstil, Secession, Liberty Style, Modernismo… en in Nederland zelfs als ‘slaolie-stijl’. In 2022-2023 richt de Kunsthistorische Salon zich op deze vernieuwing & beweging waarbij iedere Salonlezing een Europese stad centraal staat. We starten in Parijs om vervolgens via Brussel naar München te reizen. Daarna gaan we naar Wenen en Budapest om te eindigen in Glasgow. Onderweg zal ik regelmatig een korte uitstap maken naar andere landen en steden zodat het een bruisend en kleurrijk geheel wordt van kunstuitingen uit het Fin-de-Siècle (ca. 1890-1914). 

De Salonlezingen vinden ONLINE plaats op vrijdagochtend in de periode oktober 2022 t/m maart 2023. Vanwege mijn onderzoek en schrijfwerk en het feit dat de lezingenzaal op mijn kantoor nog niet gereed is, zullen alle Salonlezingen komend seizoen online plaatsvinden. 

De zes Salonlezingen Art Nouveau in Context vinden online plaats op vrijdagochtend (start 11.00 uur)

  1. Parijs op 14 oktober 2022
  2. Brussel op 18 november 2022
  3. München op 16 december 2022
  4. Wenen op 20 januari 2023
  5. Budapest op 24 februari 2023
  6. Glasgow op 24 maart 2023

De Salonlezingen starten om 11.00 uur, duren ca. 2,5 uur per keer (zonder pauze) en vinden plaats online via ons webinarsysteem. Je krijgt een dag voor de Salonlezing een persoonlijke link om live aanwezig te zijn. Na afloop komt de opname, voorzien van aanvullingen, in de online leeromgeving. Deelname aan Art Nouveau in Context is persoonlijk, onze systemen staan hierop afgesteld. De Salonlezingen zijn niet los te volgen. Voor losse lezingen kun je terecht bij de Kunst van de Maand lezingen KLIK HIER.

Bonus: kosteloos lidmaatschap van The Story of Art Community! KLIK HIER om te lezen wat dit inhoudt.

Deelname aan Art Nouveau in Context bedraagt € 222,00 per persoon. Na aanmelding & betaling krijg je automatisch toegang tot de online leeromgeving. Na afloop van de Salonlezingen heb je tot 1 september 2023 toegang tot de opnames & aanvullingen in de online leeromgeving.

Op al onze activiteiten, zowel betaald als gratis, zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing (zie de link onderaan deze pagina). Heb je vragen of opmerkingen? Stuur een e-mail naar teamkarinhaanappel@gmail.com en je krijgt zo snel mogelijk antwoord. 

REPLAY introductie webinar KHSalon 

Opname 19 augustus 2022 – beschikbaar tot 19 oktober 2022
aanmelden kan tot en met 18 oktober 2022

Iedere maand, van oktober tot en met maart, geef ik een zestal online Salonlezingen waarbij ik iedere lezing een Europese stad centraal zet en we met elkaar de Nieuwe Kunst rond het Fin-de-Siècle in deze stad onder de loep nemen. Ben je benieuwd wat ik ga belichten? Meld je dan kosteloos aan voor de REPLAY van het introductie webinar.

Reacties van deelnemers aan Salonlezingen van voorafgaande jaren

Karin is een bevlogen en inspirerende vertelster over kunstenaars en hun kunst! Ze zet alles in de culturele en politieke context van de beschreven tijd en is een bevlogen voorvechtster van gelijkheid in de ruimste zin van het woord en die tussen man en vrouw in het bijzonder. Ze zet aan tot verder lezen, bestuderen en vooral veel kunst gaan kijken! Het is een geschenk dat ze haar kennis en enthousiasme met ons deelt!

De lezingen zowel op locatie als online zijn zeer informatief , de onderwerpen worden in een breder kader geplaatst waarbij er over veel meer dan alleen over de kunstwerken wordt gesproken. Ze worden in hun tijd geplaatst en hun plek in de ( kunst)geschiedenis wordt op zeer enthousiaste wijze uit de doeken gedaan. Verslavend!!!!!

Door deze lezingen te volgen verkrijg je een schat aan informatie waardoor er vele poorten opengaan tot het vinden van schoonheid in bekende en onbekende hoekjes van de kunstgeschiedenis. Tevens gaan je vooroordelen over bepaalde schilders/schilderijen een andere invalshoek krijgen. Dat wil niet zeggen dat je ze ineens mooi (hoeft) vindt maar er is wel begrip ontstaan. Je wereld vergroot zich daardoor. En in deze tijd is dat helemaal een pluspunt.

Doordat ik niet in Nederland woonachtig ben, is het volgen van de Salonlezingen online echt een uitkomst. Ik geniet er enorm van. Karin heeft elke lezing goed voorbereid. Niet alleen toont ze hoge resolutie foto’s waardoor de kunstwerken goed tot hun recht komen, ook vertelt ze de laatste wetenschappelijke inzichten. Ik heb al veel verschillende cursussen en lezingen gevolgd, maar er is maar een die zo bevlogen en betrokken is als Karin.

Het is gewoon altijd weer een feestje om een lezing van Karin bij te wonen zowel online als op locatie.

© Kunstgeschiedenis Academie | Kunsthistorica Karin Haanappel | All Rights Reserved

Op alle diensten & producten zijn onze algemene voorwaarden & privacy verklaring van toepassing